• Je WordPress website meten is weten

  oktober 21, 2016
 • Heb jij enig idee hoeveel bezoekers je op je website hebt? Of waar ze op hebben geklikt? Als ondernemer zijn dit belangrijke zaken. Immers… zonder gegevens kunnen je geen beslissingen nemen over de toekomst van je onderneming. Welke pagina’s worden goed bezocht, waar hebben ze op geklikt?

  Dat zijn producten en diensten waar belangstelling voor is. Dit kun je goed gebruiken op je sociale media. Weet je waar bezoekers zijn afgehaakt? Dan is hier nog werk aan de winkel, of misschien moet je deze product of dienst laten vallen.

  Kortom: "If you don’t know your figures, you don’t have a business…

  Je Wordpress website meten? Ik geef je een aantal handvatten en wat je hiermee kunt. Maar eerst een korte toelichting op de term ‘internet marketing’

 • Internet marketing wat is dat?

 • Kort gezegd bestaat Internet marketing uit 2 delen:

  1. Het trekken van bezoekers naar je website
  2. Iets doen met deze bezoekers

  In dit blog staan we vooral stil bij het eerste punt. Punt 2 wordt ook wel ‘conversie’ genoemd. Hier kom ik graag in een ander blog nog uitgebreider op terug.  Als je nog niet zo bekend bent met de term conversie, kijk dan eens bij Tonny Loorbach. Hij heeft deze term mooi uitgelegd.

  Maar hoe trek je nou die bezoekers naar je website?

 • HANDVAT 1: Trail en error

 • Het belangrijkste is dat je eerst zelf moet bepalen welke doel(en) je website heeft: welke resultaten wil je met je website behalen? Heb je deze doelen gesteld? Dan is het nu een kwestie van testen.

  Bijvoorbeeld: het doel van je website is het aantal inschrijvingen van je nieuwsbrief te verhogen. Bekijk eens kritisch op je website hoe mensen zich kunnen inschrijven. Is de inschrijving goed te vinden?

  Heb je al een pop-up van je nieuwsbrief? Dus als mensen 10 seconden op je website zijn dat er een blokje tevoorschijn komt waar je mensen uitnodigt zich in te schrijven voor je website.

  Probeer zaken uit en ga meten wat dit oplevert (pop-up instellen: hoeveel inschrijvingen heb je er na een maand bijgekregen? Of je gratis weggever bedacht, heeft dit geresulteerd in nieuwe inschrijvingen).

  Ook jouw Wordpress website meten? Wil je sparren over de doelen voor jouw website? Dat kan! Ik heb een gratis adviesgesprek voor jou! Bel mij

 • HANDVAT 2: Gebruik Google Analytics

  Wat is Google Analytics? Wikipedia zegt er het volgende over: Google Analytics is een dienst van Google om statistieken van een website te verzamelen en gedetailleerd weer te geven.

  Het doel van deze dienst is om jou een duidelijk beeld te geven van onder andere de bezoekersaantallen en paginaweergaves van je website.

  Aan de hand van deze informatie kan jij of een webmaster eventuele (reclame)campagnes of zelfs delen van de website aanpassen aan het gedrag van je bezoeker.

  Google Analytics is een gratis statistieksysteem van Google wat je eenvoudig op je website kunt installeren. Na de installatie meet Google tot in de detail wat er op je website gebeurt.  

  Ook je Wordpress website meten? Dit kun je zo uitgebreid doen als je wilt, maar ik zou je willen adviseren om in ieder geval de volgende punten te bekijken:

  1. Hoeveel bezoekers heb je de afgelopen periode op je website gehad
  2. Hoe zijn deze bezoekers op je website gekomen
  3. Hoeveel verschillende pagina’s bezochten de bezoekers
  4. Hoe lang hebben bezoekers je website bezocht
  5. Welke zoekwoorden in Google hebben je bezoekers gebruikt
  6. Op welke pagina’s verlieten de bezoekers je website

  Heb nog geen Google Analytics geïnstalleerd? Neem contact met mij op, ik help je graag verder.

  [TIP van Sophie | Wordpress website meten] Handig is ook de wordpress plugin voor Google Analytics Dashboard. 

  Kan je altijd snel in je Wordpress dashboard kijken hoe vaak je website bezocht wordt!

 • HANDVAT 3: Zoekwoorden in Google

  Zoekwoorden zijn de woorden die ingetikt worden bij zoekmachines. Het gebruik van deze woorden in je titels en teksten zorgt ervoor dat je site hoger geplaatst wordt bij de zoekresultaten op deze woorden.

  Als je weet welke woorden goed scoren voor jouw product of dienst, kun je meer over deze onderwerpen gaan schrijven en jouw expert status nog verder vergroten.

  Lees hier als je wilt weten hoe jouw website beter gevonden kan worden.

 • Tip van Sophie: Maak je Wordpress website meten concreet

  Door voor jezelf je doelen van je website vast te stellen (dit noemen ze ook wel de KPI’s) kun je de resultaten meten.

  Bekijk regelmatig deze resultaten en zoek naar patronen. Dat maakt het leuker en makkelijker om je website nog succesvoller te maken!