• Waarom onderhoud van je WordPress website zo belangrijk is

  mei 3, 2017
 •  

  Een website heeft, net zoals heel veel dingen in het leven, onderhoud nodig om goed te kunnen blijven draaien. Dit houdt in het updaten van je website, maar ook regelmatig een back-up van je hele website en database maken.

 • Je Wordpress website heeft onderhoud nodig aan de volgende onderdelen: het Content Management Systeem (cms is waar je je plaatjes en tekst aanpast), de Plug-ins (stukjes software voor uitbreiding van je website zoals een agenda) en het Template (het ontwerp).

  Je WordPress cms is continu in ontwikkeling. Er wordt steeds gewerkt aan nieuwe onderdelen en verbeteringen. Dit kan zijn van Wordpress zelf, maar ook van de Wordpress plug-ins waarvan je site gebruikt maakt of je template waar je site gebruik van maakt.

  Meestal gaat het om kleine aanpassingen die niet zo heel veel invloed hebben op je website. Maar het kan ook gaan om verbeteringen van de functionaliteit van Wordpress of om hele belangrijke en zelfs noodzakelijke beveiligingsupdates.

  1. VEILIGHEID:
   Doordat Wordpress heel populair is geworden, is het ook steeds vaker een doelwit voor hackers geworden. Maar dat wordt weer ondervangen door de vele ontwikkelaars van Wordpress die elke keer hiervoor weer een veiligheidsupdate maken. Deze moet dan wel worden doorgevoerd in je site.

   Met kleine verbeteringen kan dit vaak automatisch gebeuren, maar voor grote updates is het vaak verstandig om dit handmatig te doen omdat dit niet altijd vlekkeloos verloopt.
    
   Ook plug-ins en templates moeten regelmatig een update krijgen nadat Wordpress geupdate is, omdat dit vaak invloed op elkaar heeft. Wanneer dit niet gebeurt, kan het voorkomen dat bijvoorbeeld je agenda kuren gaat vertonen of deze onveilig is.

  2. SNELHEID EN BEZOEKERS VRIENDELIJK:
   Zonder onderhoud raakt je database vol met onnodige dingen zoals ongebruikte plug-ins. Een opgeruimde database heeft weer invloed op de laadtijd van je website, deze wordt er sneller van. Dit waarderen je bezoekers maar ook de zoekmachines zullen je hiervoor hoger in de resultaatlijst zetten.

  3. BIJ DE TIJD BLIJVEN
   Door updates van je template kan je vaak gebruik maken van nieuwe functionaliteit. Zoals een mobiel vriendelijke website. Deze nieuwe mogelijkheden kunnen zowel voor jou als voor je bezoekers een groot voordeel zijn.

  4. BACK IT UP
   Een fout zit in een klein hoekje, zo ook op het internet. De provider waar je website wordt gehost, legt de verantwoordelijkheid bij jou neer om een recente back-up van je website te hebben mocht er iets met je website gebeuren waardoor je website niet meer werkt. 

   Back-ups op periodieke basis zijn niet alleen erg handig, het geeft je ook een veilig gevoel dat je website bestanden regelmatig worden veilig gesteld en je website altijd naar de oorspronkelijke staat hersteld kan worden.

   Niet alleen je database moet een back-up krijgen maar ook al je webbestanden voor een goed herstelpunt.
 • ONDERHOUD ZELF DOEN OF UITBESTEDEN?

  Het updaten van Wordpress omgeving, template en de gebruikte plug-ins lijkt heel eenvoudig en kan vaak door 1 druk op de knop gerealiseerd worden. Dit gaat over het algemeen goed als het kleine / simpele updates zijn maar het wil ook nog wel eens gebeuren dat na een update je website (voor een deel) niet meer werkt.

  Om deze situatie te voorkomen is het mogelijk om het onderhoud & Back-up uit te besteden aan Sophie Websites. Door mijn ruime ervaring in Wordpress kan ik dit makkelijk en snel voor je regelen en worden eventuele problemen adequaat en snel opgelost. Meer weten over het uitbesteden klik hier.