• Samen staan wij sterk…

  augustus 2, 2016
 • Een lied https://www.youtube.com/watch?v=-OqX4xDjZlE van Stef Bos over vriendschap. Vriendschap heb je in vele soorten en maten. Vriendschap is iets dat je opbouwt en wat steeds dieper gaat. Eigenlijk doe je hetzelfde als ondernemer. De know-like-trust factor is een veel gebruikte term hiervoor. Eerst moet de potentiële klant je leren kennen (het begin van de vriendschap), dan beginnen ze je te waarderen (opbouwen van expert status) en dan komt het vertrouwen (het gunnen van de opdracht). Dit is een proces, daar moet je de tijd voor nemen en daar moet je in investeren.

  Eén van de manieren om dit te doen is door het regelmatig in contact komen met je potentiële klanten door bijvoorbeeld nieuwsbrieven.

  Een Wordpress website kan op eenvoudige wijze gekoppeld worden met zogeheten e-mail-marketingprogramma’s. Ik noem je 4 voorbeelden van e-mailmarketingprogramma’s die je goed kunt koppelen aan je Wordpress website.

 • Mailchimp

  MailChimp is zeer gebruikersvriendelijk. En tot 2.000 aanmeldingen kun je gratis online nieuwsbrieven versturen. Een account aanmaken is simpel en kan op de website van MailChimp. Het systeem is overzichtelijk en grafisch mooi gebouwd.

  Door het volgen van het stappenplan is het zelf maken van een campagne zeer eenvoudig. Ook het meten van je campagne (hoe goed worden mijn nieuwsbrieven gelezen, hoe vaak wordt er op een link geklikt) is mogelijk binnen Mailchimp.

  Nadeel is dat je geen meerdere lijsten tegelijk kunt aanschrijven. Dus denk goed na voordat je een lijst aanmaakt en werk vanaf de start met groepen als je diverse doelgroepen hebt.

  De mailchimp formulieren kun je integreren op je website. Uitleg over het koppelen van Mailchimp aan je Wordpress website: https://www.youtube.com/watch?v=pcMhKLiYT04

 • Getresponse

  Zelf ben ik een tevreden gebruiker van Getresponse. Een van de voordelen van Getresponse ten opzichte van Mailchimp vind ik dat je een autoresponder (een mailing die je klaar hebt staan op een bepaald tijdstip) nog kunt wijzigen als je deze klaar hebt gezet.

  Mailchimp biedt deze mogelijkheid ook maar dan met een duurder propakket. Getresponse biedt dezelfde mogelijkheden en is goedkoper dan Mailchimp. Er zijn diverse templates beschikbaar, je kan je eigen logo gebruiken en het template geheel naar eigen wens aanpassen.

  Van Getresponse kan je gratis 30 dagen uitproberen (hoeft geen betaling gegevens alvast in te vullen) beschikbaar. De kosten bedrag ongeveer Euro 15,00 per maand tot 1.000 gebruikers. Meer informatie over Getresponse: https://www.getresponse.com

 • AWeber

  Een ander veelgebruikt e-mailmarketingprogramma is AWeber. Je kan deze 30 dagen gratis uitproberen maar je moet wel alvast je betaalgegevens invoeren. Dit vind ik altijd een minpuntje. De kosten liggen tot 500 gebruikers hoger dan Getresponse rond de Euro 19,00 per maand.

  Net zoals Getresponse heeft Aweber uitstekende e-mail marketingsoftware en biedt een variëteit aan e-mail marketing tips en oplossingen. Ook heeft het een autoreponder functie net zoals Getreponse. Je kunt de volgende programma’s integreren: Facebook, Wordpress, Leadpages, Paypal.

  Verder zijn er natuurlijk ook templates waar je gebruik van kan maken.

  Wanneer je meer dan 2.500 subscribers/leden hebt, ligt de prijs ongeveer gelijk met Getresponse. Daaronder is het relatief veel duurder. Meer over Aweber: http://www.aweber.com/

 • Autorepond

  Dit is het beste Nederlandse systeem. Het is een systeem dat meer dan compleet is wat betreft functionaliteit. Het is namelijk niet alleen een autoresponder maar je kunt er ook je producten en diensten mee afrekenen door middel van hun shoppingcart. Het systeem heeft wel een steile leercurve maar er is een goede helpdesk aanwezig die snel reageert en alles is in het Nederlands.

  Ook hier is de eerste maand gratis, daarna Euro 27,- p/m voor de nieuwsbrief tot 500 subscribers/leden. Wat dus aan de dure kant zit. Shoppingcart apart is Euro 27,- p/m (eerste maand gratis) en beide is Euro 44,- p/m met ook weer een maand uittesten gratis.

  Dus qua geld ben je duurder uit, maar ik heb vernomen dat de shoppingcart erg handig is voor als je wat te verkopen hebt! Meer over Autorepond: http://www.autorespond.nl/

 • Conclusie

  Wordpress Blog: Samen staan we sterk | Sophie Websites

  Zoals je ziet liggen de pakketten dicht bij elkaar qua mogelijkheden. Naast de 4 die ik heb uitgelicht, zijn er nog meer mogelijkheden.

  Wanneer je begint met het verzenden van nieuwsbrieven zou ik je willen adviseren om minimaal 3 programma’s met elkaar te vergelijken door een proef account aan te maken. Probeer het uit en kijk welk programma jij handig vindt werken. Wat ze allemaal kunnen.

  Heb je je keuze gemaakt en zie je op tegen het koppelen met je Wordpress website? Neem contact op voor een adviesgesprek zodat je snel uit de startblokken kunt en kunt gaan werken aan je KNOW-LIKE-TRUST factor of om in de woorden van Stef Bos te spreken:

  Het is de eenvoud van de tweevoud
  Je vindt het niet als je het zoekt
  Je hoeft er niemand voor te volgen
  Het komt vanzelf naar je toe