• WordPress site tips: Wie A zegt…

  juli 21, 2016
 • Het jaar 2016 breekt aan en je bent vol plannen. DIT gaat JOUW jaar worden en je bent klaar voor je (nieuwe) onderneming en je Wordpress site.

  En dan is het alweer juli, het jaar is halverwege. De maanden januari tot en met juni zijn als een Rollo coaster voorbijgegaan en door de waan van de dag staan een aantal van je plannen nog in de koelkast. Sterker nog, je(ver)nieuw(d)e Wordpress site staat daar ook nog...

  Herkenbaar? Waarschijnlijk vele ondernemers met jou. Misschien is het tijd om de hulptroepen in te schakelen? Dit kan door bepaalde zaken uit te besteden. Neeee, roept menig ondernemer dat kost alleen maar geld. Maar is dat waar? De tijd die jij kwijt bent aan bijvoorbeeld het doen van je administratie zijn uren die je niet kunt besteden aan klanten, verkoop of het bellen van nieuwe klanten. En heb je weleens bedacht dat een expert op het gebied van administratie het waarschijnlijk ook sneller doet dan jij? Win win situatie! Ik daag je uit tijdens je zomervakantie na te denken of je echt alles zelf moet doen of dat er misschien zaken zijn die je beter uit kunt besteden.

  Maar voor nu kom ik je een beetje tegemoet J. Ik deel 3 tips die je tijd gaan besparen op je Wordpress site én die je zelf kunt uitvoeren. 

 • Bespaar Tip 1: ‘Imsanity’ handige plug-in voor afbeeldingen in je wordpress site

  Vandaag nog zat ik met een klant die een vraag stelde over haar afbeeldingen op haar website, waarom deze zo traag was met inladen op een mobiel device. De gemiddelde gebruiker van een Wordpress site importeert de afbeelding zonder te controleren of de afbeelding geschikt is qua grootte voor het gebruik in je Wordpress site. Ik raad je aan deze handige plug-in te installeren en al je afbeeldingen worden automatisch geïmporteerd in een formaat die ervoor zorgt dat je site altijd goed functioneert. 

  Wist je trouwens dat het verstandig is om je afbeelding een naam mee te geven waarop je gevonden wilt worden in Google en je bedrijfsnaam? Dus stel je schrijft een blog over marketing en je zoekwoord is ‘SEO’ zorg er dan voor dat je afbeelding als naam krijgt: ‘SEO Sophie-websites’. 

 • Bespaar Tip 2: Pas je tagline aan in je wordpress site

  Iedere Wordpress site heeft standaard als tagline: “Just another Wordpress Site“.  Deze tagline is in bijna elke Wordpress site op elke pagina te vinden en komt ook in de SEO-meta titels van de pagina’s op je website. Ik raad je aan dit aan te passen. Dit kun je heel eenvoudig doen via Instellingen, Algemeen en pas daar de tagline van je website aan.

 • Bespaar Tip 3: Gebruik sticky post in je wordpress site

  Heb jij een item dat je graag extra onder de aandacht van je Wordpress sitebezoekers wil brengen? Maak dan gebruik van ‘sticky post’: het item komt dan bovenaan je pagina te staan. Handig bijvoorbeeld voor inschrijvingen voor je nieuwsbrief of een cursus die je graag wil promoten. Sticky Post is heel makkelijk in gebruik: Ga naar de publiceer-instellingen naast je bericht. Klik op ‘Bewerken’ achter zichtbaarheid en zet het vinkje aan. 

 • …zegt B

  Mocht je na je zomervakantie tot de conclusie komen dat het tijd is om B te zeggen en wil je het bouwen van je Wordpress site uitbesteden. Laat het mij vooral weten en neem contact op, ik help je graag verder.

  Voor starters heb ik bovendien een aantrekkelijk aanbod zodat je snel uit de startblokken komt.
  Bekijk deze super ACTIE =>.

 • Vindt je deze tips nuttig en leuk....

  Abonneer je dan op de nieuwsbrief hieronder en ontvang regelmatig nieuws en tips ontvangen over Wordpress, plug-ins, seo, social media en vele meer. 

  groeten van Sophie

  PS: ik ga altijd vertrouwelijk om met jouw gegevens en deel ze nooit  met derden partijen.